Lelie informatie pagina
Links
 

Tips voor langer behoud op de vaas

Een lelie is over het algemeen 10 tot 14 dagen houdbaar op de vaas. Voor een goede bloei zijn er wel een aantal handelingen die deze houdbaarheid ook waarmaken.

Lelies houden van vers water, het best kunt u ze om de 3-4 dagen van vers water voorzien of de stengels zullen verstopt raken. Zorg er ook voor dat er niet teveel vuil water in de vaas zit, dus bladeren die in het water hangen moet u eruit halen anders zullen ze rotten en voor een slechte waterkwaliteit zorgen. Er bestaan speciale pilletjes die u in het water kunt gooien, deze chloor pillen houden het water rein en zuiver waardoor u het water niet zo vaak hoeft te verversen.

Probeer zeker af en toe de stengel een centimetertje af te snijden, zo raken de stengels niet verstopt en kan het water makkelijker door de lelies opgenomen worden. Wanneer u dit doet, probeer de stengel dan schuin af te snijden, dit bevorderd het opnemen van water omdat het contact oppervlak groter word.

Het is ook het beste de lelies niet in de volle zon achter het raam te zetten, ze zullen dan eerder verwelken. Neem een semi zonnige plek in huis.

Lelies zijn speciaal ! Als je ze eenmaal een keer in huis hebt gehad wil je niet anders meer. Lees hier hoe je ze het beste kunt verzorgen en ontdek wat je allemaal nog niet wist ...
Een lelie dient goed afgesneden te worden voor een langer behoud in de vaas. Normaal is twee weken prima...
lees meer
Lelies voor in de tuin zijn er in vele soorten, maten en kleuren. Sier de tuin op met deze unieke en betaalbare...
lees meer
 
Aziaat & LA (reukloos)
Longiforum & LO (lichte geur)
Oriental en OT (sterke geur)
Dubbele Lelies(reukloos/ meeldraadloos) NIEUW
Welke lelie ruikt niet sterk of is geurloos ?
Hoe krijg ik stuifmeel uit mijn kleren of vloer ?
Hoe houdt ik lelies nog langer op de vaas ?
Waar moet ik op letten in de winkel ?
lees het forum of stel hier je vraag...
 
Design by : VWS Export - Import of Flowerbulbs