Lelie informatie pagina
Links
 

Dubbele Lelies : Ideaal voor in de tuin. Stevig, zonder meeldraden en geur. Lees hier meer over de verschillende soorten dubble lelies.

Lelies voor in de tuin

Lelies voor in de tuin zijn er in vele soorten, maten en kleuren. Sier de tuin op met deze unieke en betaalbare bolbloemen.

De meeste soorten houden van een lichte, humusrijke grond. Gebruik geen verse stalmest, een droge organische meststof mag wel. Aanbrengen in maart en opnieuw na de bloei. Een kalihoudende meststof een maand vóór de bloei zorgt voor grote en goedgekleurde bloemen.

Ieder jaar een dikke laag compost doet wonderen. In droge perioden éénmaal flink gieten tot de grond zo’n 10 cm diep goed vochtig is volstaat meestal.

Lelies kunnen perfect in de border. Door hun hoogte zorgen ze voor ‘drama’ en voelen zich goed bij grootbladige, laagblijvende planten (voeten in de schaduw en hoofd in de zon) die op het tijdstip dat de lelies bloeien al over hun hoogtepunt zijn. In de natuur komen ze trouwens meest voor tussen lagere begroeiing en in grasland. Lelies zijn er in bijna alle kleuren (alleen blauw ontbreekt): zuiver wit, roomkleurig, alle pastels in roze en lila, gestreept en gespikkeld en wie durft het aan om opnieuw geel, oranje en rood in de border te gebruiken? In Engeland is de ‘hot border’ razend populair aan het worden!

Maar in de tuin kies je voor de geurende soorten. Als je op een warme avond in juli langs de lelies loopt en de kruidige geur je tegemoet komt, is het weer een moment om te genieten.

Lelies zijn speciaal ! Als je ze eenmaal een keer in huis hebt gehad wil je niet anders meer. Lees hier hoe je ze het beste kunt verzorgen en ontdek wat je allemaal nog niet wist ...
Een lelie dient goed afgesneden te worden voor een langer behoud in de vaas. Normaal is twee weken prima...
lees meer
Lelies voor in de tuin zijn er in vele soorten, maten en kleuren. Sier de tuin op met deze unieke en betaalbare...
lees meer
 
Aziaat & LA (reukloos)
Longiforum & LO (lichte geur)
Oriental en OT (sterke geur)
Dubbele Lelies(reukloos/ meeldraadloos) NIEUW
Welke lelie ruikt niet sterk of is geurloos ?
Hoe krijg ik stuifmeel uit mijn kleren of vloer ?
Hoe houdt ik lelies nog langer op de vaas ?
Waar moet ik op letten in de winkel ?
lees het forum of stel hier je vraag...
 
Design by : VWS Export - Import of Flowerbulbs