Veel gestelde vragen
Links
 


Waar moet ik op letten in de winkel ?

Als je een winkel, supermarkt of bijvoorbeeld tankstation binnenloopt zie je op een strategische plek de mooiste bosjes bloemen staan. Veelal zie je leuke gemengde boeketten met veel groen en al wat bloeiende rozen of andere soorten bloemen.

Vaak zitten in deze boeketten ook flink kort afgesneden lelies en dan vooral de Orientale soorten. Jammer van deze mix is dat de prachtige lelie niet tot zijn recht gaat komen. De meeste bloemen er omheen zijn al uitgebloeid voordat de lelies volledig bloeien en ze hebben te weinig ruimte om mooi tot hun recht te komen.

Koop dus vooral niet een gemengd bosje, wat door alle toevoegingen ook nog eens flink aan de prijs is, maar kijk naar mooie lange lelie stelen. Let dan ook op de knoppen, deze moeten al de kleur krijgen van de uiteindelijke bloem. De winkel snijdt de lelies vaak erg rauw (groene knoppen) en dat heeft als resultaat dat de echte groene knoppen niet tot een bloem gaan komen omdat ze simpelweg tekort gegroeid zijn.

Vraag dus naar redelijk rijpe lelies, zorg voor een mooie hoge vaas en doe tussen de 6 en de 10 takken in de vaas. Dit is uiteraard afhankelijk van de grootte van de lelie ten opzichte van de vaas. Zie onderstaand de test met rijp gesneden lelies en TE rauw gesneden lelies. Bij de rauwe bos is duidelijk zichtbaar dat niet alle knopen openen en de bloem ook minder mooi van kleur is en kleiner.

Onderstaand is de test te zien die wij intern hebben uitgevoerd. De linker vaas is rijp gesneden en de rechter vaas TE rauw. In het eind resultaat is duidelijk te zien dat de TE rauw gesneden lelies sterk achterblijven in groei en uitkomen van knoppen. De lelies zijn gesneden op maandag daarna een week in de koelcel 1 graden gelegen (dit staat gelijk aan het transport van de veiling naar de winkel) en na die week weer op maandag gesneden en op de vaas gezet. De maandag daar weer op hebben wij de laatste foto gemaakt en de lelies uit de vaas gehaald.

Klik op de foto's voor een wat groter formaat.

 

Lelies zijn speciaal ! Als je ze eenmaal een keer in huis hebt gehad wil je niet anders meer. Lees hier hoe je ze het beste kunt verzorgen en ontdek wat je allemaal nog niet wist ...
Een lelie dient goed afgesneden te worden voor een langer behoud in de vaas. Normaal is twee weken prima...
lees meer
Lelies voor in de tuin zijn er in vele soorten, maten en kleuren. Sier de tuin op met deze unieke en betaalbare...
lees meer
 
Aziaat & LA (reukloos)
Longiforum & LO (lichte geur)
Oriental en OT (sterke geur)
Dubbele Lelies(reukloos/ meeldraadloos) NIEUW
Welke lelie ruikt niet sterk of is geurloos ?
Hoe krijg ik stuifmeel uit mijn kleren of vloer ?
Hoe houdt ik lelies nog langer op de vaas ?
Waar moet ik op letten in de winkel ?
lees het forum of stel hier je vraag...
 
Design by : VWS Export - Import of Flowerbulbs